aformoloimenos

Mes que un club! | 14 Ιανουαρίου, 2012

Αναδημοσίευση από:

http://www.unhcr.org.cy/el/archiki/article/3529605165c8fe5082ccfa6e336cd704/symmachos-tis-ypatis-armosteias-i-omono.html

Σύμμαχος της Ύπατης Αρμοστείας η Ομόνοια Λευκωσίας – Ποδοσφαιρικές ομάδες κάνουν «1 πράγμα» για τους πρόσφυγες.

Τη δέσμευσή του να σταθεί στο πλευρό της Ύπατης Αρμοστείας επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, κ. Νίκος Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουρίου για να ανακονωθεί και επίσημα η συνεργασία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας και της Ομόνοιας.

«Ο τιτάνιος αγώνας που γίνεται καθημερινά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη βοήθεια των προσφύγων σε όλο τον κόσμο…  θα γίνεται από δω και πέρα με την Ομόνοια σύμμαχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαραλάμπους.

Η συνεργασία της UNHCR με το σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ είχε αρχίσει τον περασμένο Δεκέμβριο με τους παίκτες της ομάδας να φορούν στις αγωνιστικές τους φανέλες το λογότυπο της  UNHCR και το μήνυμα “I’m one who cares” (Είμαι 1 που νοιάζεται) , στέλνοτας έτσι μηνύματα αλληλεγύης και συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες του κόσμου καθώς και προς τους ανθρώπους που έχουν βρεί στην Κύπρο καταφύγιο από πολέμους και άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας με μία από τις καλύτερες ομάδες του Κυπριακού ποδοσφαίρου  δεν θα περιοριστεί μόνο σ’αυτή την κίνηση, αλλά  θα προγραμματιστούν κι άλλες εκδηλώσεις καθώς και δραστηριότητες οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η ομάδα του Άδωνη Ιδαλίου  που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου συμμετείχε επίσης στη χθεσινή διάσκεψη τύπου καθώς ήταν η πρώτη ομάδα η οποία προσέγγισε την ΄Υπατη Αρμοστεία για συνεργασία τον περασμένο Αύγουστο.  Δηλώνοντας περήφανη που συστρατεύεται με την Ύπατη Αρμοστεία και την Ομόνοια, έστειλε το μήνυμα ότι κάθε ένας-  είτε πρόκειται για άτομο, είτε για ποδοσφαιρική ομάδα ή οργανισμό- ανεξαρτήτως μεγέθους μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη οικουμενικών αξιών. «Μπορεί οι δικές μας επιδιώξεις μας να είναι διαφορετικές, μπορεί να μην έχουμε μεγαλεπίβολα σχέδια για διάκριση… Ωστόσο για εμάς προτεραιότητα έχει η προώθηση ευγενών στόχων» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ομάδας κ. Εξαδάκτυλος, αναδεικνύοντας ότι στο ποδόσφαιρο αξία δεν έχει μόνο η νίκη. 

 Η ομάδα του Άδωνη Ιδαλίου,  αγωνίζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη φανέλα που φέρει το μήνυμα της εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας «Έστω και 1 πρόσφυγας χωρίς ελπίδα είναι πολύς». Περισσότερες δραστηριότητες αναμένεται να διοργανωθούν από την ομάδα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία.

Τα μηνύματα από τη χθεσινή διάσκεψη δεν θα είχαν την ίδια απήχηση αν απουσίαζαν οι δύο παίκτες της Ομόνοιας, οι οποίοι μέσα από τη δική τους εμπειρία κάλεσαν τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ύπατης Αρμοστείας και να «κάνει 1 πράγμα» για τους πρόσφυγες – είτε να ενημερωθεί, ή να λάβει δράση ή να διαδώσει το μήνυμα της εκστρατείας. Τόσο ο Νόελ Κασέκε,  από τη Ζιμπάπουε όσο και ο Φρέντι Ντος Σάντος από την Αγκόλα θεωρούν ηθικό τους καθήκον να εμπνεύσουν τον κόσμο και να προωθήσουν μηνύματα συμπαράστασης και αποδοχής των προσφύγων.

 «Η αποδοχή των προσφύγων δεν αποτελεί ευλογία μόνο για τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και για τις χώρες που τους υποδέχονται. .. Ένας πρόσφυγας μπορεί να είναι ο επόμενος αστέρας του αθλητισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νόελ.

Παράλληλα,  ο Αγκολέζος αστέρας Φρέντυ που έζησε τα περισσότερα του χρόνια στην Πορτογαλία,  κάλεσε τον κόσμο να  αναθεωρήσει προκαταλήψεις που επικρατούν στην σημερινή μας κοινωνία αναφέροντας « Υπάρχει μία τάση να συνδέουμε τους πρόσφυγες με προβλήματα. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εγκληματίες. Ο πόλεμος στην χώρα από την οποία κατάγομαι δημιούργησε πολλούς πρόσφυγες και εγώ είμαι ένας από αυτούς… Εγώ βρίσκομαι εδώ σήμερα λόγω της βοήθειας που έλαβα» κατέληξε.

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί κι άλλες ομάδες να «Κάνουν 1 πράγμα», ως έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες.

Σχετικά video:

Το τραούδιν του post.


Αναρτήθηκε στις ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΦΟΥΡΠΟΣ

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

    ΠΡΟΦΙΛ

    Mισός γάρος Μεσαρκάτης τζαι μισός Σκουλλοπάφιτος, γέννημα θρέμμα Παλλουρκώτισσας, Κυπραίος με το Μ κεφαλαίο, Ομονοιάτης που τη κουρία ως τα νύσια, πρώην (νυν και αεί;) Ακελικός που πιστεύκει ότι κάποτε το Κόμμα εν να σάσει, φτανόκαρτος (σχεδόν κλαμούρης), παλλιώνω ούλλη μέρα με τα σίερα τζαι γυρεύκω αφορμάες...

Αρέσει σε %d bloggers: